Categorie archief: Uncategorized

Online-therapie

                                                      Online hulpverlening.

Waar kan ik terecht voor professionele hulp? Hoe verkrijg ik de juiste therapie en de juiste therapeut? Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste therapie en therapeut te vinden. Maar om bij een therapeut terecht te komen moet u vaak al een heel traject afleggen.  Het begint veelal met een bezoek aan de huisarts, wat voor heel veel mensen al een grote stap is. Het advies kan dan zijn, hulp vanuit het maatschappelijk werk of een verwijzing naar de GGZ.
Als u deze beslissing hebt genomen begint meestal het wachten. Daar wordt u namelijk na aanmelding veelal geconfronteerd met een wachtlijst en een intake traject. Na de intake procedure wordt u ingedeeld bij een behandelingsteam en u een hulpverlener toegewezen.
Online therapie bij www.online-therapie.net
Dit is een vorm van therapie waarbij u via internet contact hebt met een therapeut.
De aanmelding vind plaats door een mail te versturen naar withelpt@msn.com.
Bellen kan ook naar 0640478926.

Na een korte intake per mail kunt u dan kiezen voor een behandelingscontact door middel van videobellen, mail therapie of beide.
Online therapie.net kent geen wachtlijst. Binnen 1-2 dagen na uw aanmelding start de intake.
Een ander voordeel van online therapie ten opzichte van reguliere therapie is dat u  in door u gekozen tijd en omgeving met uw therapie bezig kan zijn. U hoeft bijvoorbeeld niet aan uw werkgever uit te leggen dat u even anderhalf uur weg moet vanwege een therapie afspraak. U kunt, wanneer u dat wenst, achter de computer zitten en bezig zijn met uw therapie.
Daarbij is er geen sprake van informatie moeten verstrekken aan zorgverzekeraars.
Gekozen is om geen vergoeding aan te vragen bij de zorgverzekeraars. De  kosten van mijn online therapie  is daarop aangepast.

De online sessies.
Een therapiesessie via online-therapie.net kan bestaan uit videobellen of maandelijkse email contacten of een combinatie van beide.  Bij video bellen ontvangt u na iedere sessie een samenvattend verslag, zodat u zelf deze therapiesessie nog eens door kan nemen en de eventuele opdrachten en volgende afspraak voor u heeft.
Bij een mail therapie zal er een wederzijds versturen van mails plaats vinden waarbij uw therapeut vragen en opdrachten in verwerkt welke u dan beantwoord.
Voor wie? Online therapie kan in gezet worden voor individuele  problemen welke u tegen kan komen, maar ook voor relatie problemen,
Een voorwaarde is uiteraard wel dat u goed met de computer om moet kunnen gaan en dat u het aanspreekt om via de computer aan uw klachten te gaan werken.

De aanmeldingsprocedure:
Voor mijn online hulp kunt u zich rechtstreeks per mail aanmelden.
Ook kunt u, als u vragen hebt over de hulp welke u zoekt of mijn hulpaanbod, mij hierover mailen. Mijn mail adressen zijn: withelpt@msn.com of withelpt@ziggo.nl.
Uw mails worden strikt vertrouwelijk en persoonlijk behandeld en na afhandeling direct verwijderd uit mijn mailbox.